Популярният герой Мат Хезърд ще се завърне триумфално в напълно модерен шутър от трето лице за конзолите на Microsoft и Sony. Играта носи заглавието "Eat Lead: the Return of Matt Hazard".

То ще се разпространява от "D3 Publisher" и се разработва от тяхното студио "Vicious Cycle", чиято последна игра е "Dead Head Fred". Студиото се роди от пепелта на легендарната фирма Microprose, след като Hasbro я закриха в края на 1999 година.

Разработчиците планират появяването на Мат Хезърд в новата игра да се превърне в завръщането на един легендарен герой. В нея той ще се изправи срещу своите стари врагове от предишните заглавия. Предпоставката е за голямо забавление и правене на майтап с всичко случило се около геймингът в сравнително кратката му история.

"Играта пародира някои от нашите най-любими спомени в класическия гейминг и поп културата, така че геймърите ще се забавляват и смеят много, играейки Eat Lead", каза Пийт Андрю, вицепрезидент в D3 Publisher.

Играта ще използва система за тактическо прикриване и оръжия, които ще се ъпгрейдват. Но ще има много интересна уловка, целяща да довърши Мат Хезърд.

, които опитват да унищожат нашият герой, имат пълен контрол над играта и могат да манипулират нивата, довеждайки до изненадващ и драматичен обрат в действието и промени в игралния свят. Тези "хакерски ефекти" ще държат геймърите постоянно в неизвестност и ще ги карат да се чудят какво да очакват в следващият момент.

HiComm