Британският клон на сайта GamesRadar си постави задачата да разбере, с кой генератор на герои в компютърна игра най-добре е пресъздаден образа на Барак Обама.

Smackdown vs Raw 2009

Интерпретацията на поредната игра посветена на Световната кеч федерация е най-успешна. Разбира се, ако под успешна разбирате вялата прилика между това на картинката и домакина на Белия Дом.

Оценка според GamesRadar: 6/10

 

Soul Calibur

В най-успешната биткаджийска игра за Xbox 360 44-ят президент на Америка изглежда прекалено зъл, а и огромният меч, който размахва не подхожда на образа му на Месията, който ще оправи света.

Оценка според GamesRadar: 5/10

 

Fallout 3

В пост-апокалиптичната игра на Bethesda Software радиацията не се е отразила много добре на любимият ни президент. Той изглежда стар, а в погледа му се чете безнадежност - характерна за "онзи" щатски президент в последните месеци на втория му мандат.

Оценка според GamesRadar: 4/10

 

The Elder Scrolls: Oblivion

Bethesda се доказват, като хората, които не могат да направят един приличен модел на човек в своя игра. В тяхната хитова игра Oblivion Барак Обама изглежда като облъчен с прилично количество радиация. Ако той реално изглеждаше така - определено никой нямаше да гласува за него.

Оценка според GamesRadar: 2/10

 

Pro Evolution Soccer

Британците от GamesRadar са хитрували тук, като за техният играч във футболната игра на Konami са сканирали истинска снимка на президента. За нещастие дори и така Барак Обама прилича на нищо.

Оценка според GamesRadar: няма, поради измама

 

LittleBigPlanet

Перфектният президент. Оптимистичен, с решителен поглед, който вдъхновява хората да се борят с апатията, Sackboy е инкарнация на Барак Обама. Не може да отречете, че „торбаланчо" е сладур с очи изпълнени с оптимизъм и вратовръзка, от която струи надежда. Sackboy пресъздва идеално новият президент на САЩ - Барак Обама.

Oценка според Gamesradar: 10/10