Компанията Ubisoft отбелязва 25 годишнината от появата на популярните герои, като пуска изцяло нова, оригинална видео игра Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT) през есента, а "празненствата" ще текат през цялата година.

Според Ubisoft, това е и първата игра, която не е обвързана с филма, телевизионното шоу или комикса за мутиралите костенурки, и всъщност представлява екшън заглавие с възможност за едновременна игра на четирима човека.

Играта се разработва от Game Arts, известни с работата си върху популярното заглавие Super Smash Bros Brawl за конзолата Wii. По план играта трябва да излезе през есента на 2009 и ще бъде ключов момент в инициативата "Shell-ebration" - празненството, което ще продължи през цялата година по случай 25-тата годишнина на Teenage Mutant Ninja Turtles.

В допълнение към видео играта на пазара ще бъдат пуснати и нови и вълнуващи продукти за феновете на TMNT, не само в САЩ, но и по целия свят, обещават от Ubisoft.

"Няма по-добър начин да се отдаде дължимото на Костенурките от това да се направи изцяло нова игра, която ще помогне за старта на следващите 25 успешни години," коментира Тони Кий (Tony Key), старши вицепрезидент, който отговаря за продажбите и маркетинга в Ubisoft.

PCworld