В света на часовниците има открития, които са „времеустойчиви". Доказателството са тези 5 модела. Техническото съвършенство в тях се дължи не само на новите идеи, а и на майсторската изработка.

Audemars Piguet (Millenary Chalcedony Tourbillon) - Той е от „кръглата колекция" Millenary на Audemars Piguet и се казва Millenary Chalcedony Tourbillon.
За разлика от моделите на Cartier с оголена структура (скелет), Audemars Piguet заимства някои идеи от класицизма. Той прави неговия външен вид наистина неповторим, като включва в тялото му елементи от халцедон. По този начин най-голямото „украшение" на Millenary Chalcedony Tourbillon става движението и 395-те диаманта разположени на лицето му в различни окръжности на циферблата с диаметър 45 мм.

Girard-Perregaux (Cat's Eye Annual & Zodiac Calendars) - За този часовник компанията Girard-Perregaux черпи вдъхновение както от изяществото на дамските ръце, така и от звездното небе. В Cat's Eye Annual & Zodiac Calendars ще видите формата на дамски часовник, но ще усетите мъжка решителност и воля. Той е направен от жълто злато, а каишката му е от бял сатен. Циферблатът е перлен, обграден е с диаманти, а на него има две малки стрелки за секундите и датите, обрамчени в злато. Индикаторът за зодиите е с формата на комета - а нейното сърце не може да бъде нищо друго, освен диамант. Cat's Eye Annual & Zodiac Calendars е със самонавиващ се механизъм GP033M0.

Piaget
- Тази компания отправя още по-силно предизвикателство, тъй като часовникът, който тя предлага, може да бъде носен както от мъже, така и от жени. Той е двойнствен в идейно отношение (показва часа и лунните фази), и също в цветово отношение (сребристо и черно). Максималната изчистеност на контурите му позволява да се постави по-силен акцент на 12-милиметровия индикатор за лунните фази, разположен на 6 часа, който ще остане точен през близките 120 години. Той е диск от бяло злато, който е охладен и оставен да изстине, което покрива повърхността му с кратери. Механизмът 860P е разположен в корпус Emperador с форма „кушон", който се предлага също в бяло и червено злато. Той има енергиен резерв за 72 часа.

Vacheron Constantin - Диамантите с форма на пламък са откритие, което е много характерно за Vacheron Constantin. Те се изработват така, че да имат 57 страни. От водещата компания предлагат часовник от бяло злато с 200 диаманта, като целият часовник е с формата на пламък. Механизмът на това украшение е самонавиващ се Calibre 1005 и за неговата изработка не е щадено време.

Van Cleef & Arpels (Une journee a Paris) - Това е последният фаворит от Haute Horlogerie 2009 но изящните, поетични идеи на Van Cleef & Arpels са истински символ за красота. Името на този часовник означава „Един ден в Париж" и елегантно гравираният циферблат проследява ежедневието в Града на светлините.
Часовникът може да бъде както от бяло, така и от жълто злато с диаманти.

 

millionaire.bg