Нашумелият нов българския филм „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде"  на режисьора Стефан Командарев, спечели поредната си награда от международен кинофестивал. Журито в Алмати, Казахстан, присъди наградата за мъжка роля на Мики Манойлович. Това е втората награда, която легендарният сръбски актьор получава за майсторското си превъплъщение в образа на българския „цар на таблата" Бай Дан.

„Светът е голям..." предстои да участва в още четири конкурсни програми на международни фестивали - в Русия, Армения, Тайван и Португалия. Очакват се още покани, както и продажби - следствие от участието на филма на пазара в Кан.

 

Междувременно по случай 24 май - Деня на славянската писменост и култура, Арт Фест, Катедра по испанистика и португалистика при ФКНФ на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Институт „Сервантес" - София организират специална прожекция на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде"

Почитателите на играта на табла вече превърнаха в традиция срещите с неуморните членове от екипа на филма, които както обикновено са около час преди началото на прожекцията в Costa Café в очакване на табла-съперници.


Прожекцията ще се състои в Дома на киното, на 25 май, понеделник от 19 ч.

 

за филма:

„Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, 2008 по романа на Илия Троянов

режисьор: Стефан Командарев

композитор: Стефан Вълдобрев

в ролите: Мики Манойлович, Карло Любек, Христо Мутафчиев, Ана Пападопулу

продуцент: Стефан Китанов