Дългоочакваната стратегическа игра StarCraft 2: Wings of Liberty ще бъде по рафтовете на магазините в САЩ, Канада, Европа, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия, Русия, Мексико, Сингапур, Индонезия, Малайзия, Тайланд, Филипините и регионите Тайван, Хонг Конг и Макао в ранното утро на 27 юли 2010 г., обявиха Blizzard Entertainment.

"От много време планираме да разширим вселената на StarCraft и сме развълнувани, че това време почти настъпи" - заяви Майк Морхейм, който е изпълнителен директор и съосновател на Blizzard Entertainment.

"Благодарение на нашите бета тестери правим огромен прогрес във финалния етап от разработването и ще бъдем готови да посрещнем играчите по целия свят в StarCraft 2 и новия Battle.net само след няколко месеца"

Играта ще продължи епичната сага от там, където тя завършва в StarCraft: Brood War. Сюжетната линия отбелязва хронологично подвизите на маршала, превърнал се в бунтовнически лидер Джим Рейнър и включва познати лица и нови герои.

Играчите ще могат да прекрояват преживяването по свой вкус, избирайки своя собствена последователност от мисии и технологични и научни подобрения, за да шлифоват своя стил на игра по време на кампанията с 29 мисии.

Ще бъдат включени и няколко предизвикателни мини-игри, които целят да улеснят играчите в усвояването на основите на мултиплейър стратегиите.