Скандинавската рап-метъл банда Clawfinger и електронния дует The Crystal Method бяха основните гости от последния ден на крайморския фестивал Spirit of Burgas.

Шведите започнаха изпълнението си с парчето "Out To Get Me", след което продължиха с "Zeros and Heroes" и "Prisoners". Фронтменът и вокалист на популярната група Зак Тел се раздаваше до край като вкарваше голямо количество енергия и емоция по време на изпълненията на парчетата - точно както бе обещал преди да дойде в България.

Прозвучаха още "Nothing Going On", "Rosegrove", "Two Sides" и др. Бандата завърши сета си с "Biggest & The Best" като разбира се последва заслужен бис, от който част станаха "Price We Pay" и "Do What I Say".

Дойде моментът и електронната формация The Crystal Method да заеме мястото си. Дуото обля плажа в бийтове придавайки на обстановката неповторима небрежност. Малко по-късно дойде ред и на Александър Ковалски. Немецът зададе началото на техно вечертта, продължена после от родните звезди Балтазар и Джак Рок, а по-късно и от Speedy J.

През това време останалите сцени на фестивала също бяха подготвили приятни изненади за най-издръжливите почитатели на музиката. На сцената Black Sea Salsa Fest организаторите бяха отредили място на Калин Вельов и неговата група Tumbalito, а по същото време на Jack Daniel's сцената се вихреха едни от първите български хардкор групи Last Hope и Brothers in Blood.

Едно от попаденията на вечерта бе и циганския оркестър на сцената "На тъмно". Бенда освен, че свиреше популярни мелодии от филми на Емир Костурица успя да повдигне настроението след като прозвучаха и някои доста хитови кючека.

Така завърши последната, трета, вечер от дългоочаквания бургаски фест. Въпреки намаления състав на публиката в сравнение с първата вечер на фестивала настроение не липсваше.