Electronic Arts обяви 28 артисти от общо 20 страни, които ще подкрепят международния саундтрак на EA SPORTSTM 2010 FIFA World Cup South Africa, отбелязващ културния отзвук на първото световно първенство по футбол в Африка.

EA SPORTSTM 2010 FIFA World Cup South AfricaTM улавя звуците и историята на музикалния изглед на Африка с ритмична, племенна смесица от 28 песни, които ще се превърнат в синоним на Световните футболни финали в Южна Африка 2010 в целия свят. Р

оденият в Сомалия поет, музикант и рапър K'NAAN оглавява саундтрака с песента си "Wavin' Flag Coca-Cola Celebration Mix".

От днес вече е достъпно пълно демо на 2010 FIFA World Cup South Africa за PlayStation®3 в PLAYSTATION Store и за Xbox 360® в Xbox Live Marketplace. Играйте като Испания или Италия и открийте футболно преживяване, което вдъхва живот на страстта и емоциите от истинския турнир.

Новите за поредицата FIFA играчи ще могат да изберат да играят демото, използвайки новото управление Two-Button, разработено специално, за да могат новобранците да подават, да стрелят и да се състезават за купата с достъпна система на управление от два бутона.

В допълнение, почитателите на футбола и геймърите ще могат да качат игрите си от демото в EA Football World, където всички фенове ще могат да ги гледат.

"2010 FIFA World Cup South Africa е ключов проект за еволюцията на уърлд музиката и африканското й наследство" - коментира Стив Шнур - изпълнителен директор за музиката и маркетинга в Electronic Arts. "Събрали сме на едно място легендарни африкански музиканти като барабаниста-активист Бабатунде Олатунджи, сенегалската икона Бааба Маал и „Боб Марли на Гана" Роки Даууни, както и световни звезди като Серхио Мендес и Nas & Damian Marley.

Може би се гордеем най-много със сомалийския музикант K'NAAN обаче, когото открихме през 2004 г. Негова музика в момента звучи в пет различни видео игри на EA SPORTS." - завършва Шнур.

За да чуете песните от този музикален микс на EA SPORTS, да научите повече за групите и за елементите във видео играта 2010 FIFA World Cup South Africa, посетете http://www.FIFA-WORLD-CUP.EASPORTS.COM.

Играта 2010 FIFA World CupTM South Africa ще бъде издадена и във версия за Wii, PSP и iPhone на 27 април 2010 в Северна Америка и на 30 април 2010 г. в Европа и Азия. Играта има рейтинг 3+ според PEGI.