Професор Юлиан Вучков, един от най-колоритните екземпляри на родната телевизионна фауна, тези дни взе тежко и отговорно решение, воден от желанието си за професионално усъвършенстване.

Професорът напуска телевизия СКАТ след близо пет години прекарани там и става част от екипа на новосъздадената ТВ2.

Очаква се на 26 януари да започне излъчването на новото му предаване. То е с работно заглавие "Светът и човекът" и ще се излъчва на живо всяка събота от 21:00 часа със забележителната продължителност от 3 часа.

"Приех предложението на ТВ2, защото и аз искам да се развивам" заяви навършващият скоро 72 години телевизионер. "Впечатлен съм от екипа на новата телевизия, както и от техниката и визията им. Напускам СКАТ с най-добри чувства."

"Работил съм много и съм направил много за нейния висок рейтинг, но и тя ми даде възможността, да се развивам такъв какъвто съм, без никакви цензурни внушения, нито във връзка с моя остро-критичен коментар, нито във връзка с подбора на гостите ми.

В ТВ2 ще имам същата свобода и ще продължавам да съм такъв какъвто съм - истински".

Професор Вучков ще запази изпитаната формула - коментар по злободневни теми, диалог със зрителите и гости в студиото, но ще добави нови елементи и модерна визия, обещават от телевизията.

"Направихме доста сериозни проучвания на рейтинга и профила на аудиторията му, така че идването при нас не е спонтанно, а плод на сериозни изследвания, които показаха, че зрителят има нужда от именно такова предаване, гарантиращо свободна трибуна и възможност да се чуе гласът на обикновения човек, което съвпада с концепцията на ТВ2" излага идеите си изпълнителният директор на ТВ2 Огнян Димов.