На традиционното си изложение BlizzCon, което поради огромния интерес тази година се излъчваше платено (Pay-Per-View), Blizzard представиха новия клас, с който ще можем да се борим срещу пълчищата на Ада в предстоящото хитово заглавие Diablo 3.

Новият герой е Магьосник (Wizard) и ще има широк набор от магически умения, разделени в три групи: Storm, Conjuring и Arcane.

С уменията от групата на Storm, ще можем да подчиняваме стихията на бурята, като изпращаме срещу противниците си светкавици, ураганни ветрове под формата на торнадо, и разнообразни ледени атаки и замразявания.

Conjuring ще ни предостави възможността да правим всякакви коварни трикове и фокуси, които да отслабват и объркват противниците ни, както и множество защитни и подсилващи умения.

Arcane в основата си съдържа предимно мощни поразяващи магии, но тук можем да открием и умението което забавя времето - магьосникът създава около себе си голям енергиен балон, в който всички противници и вражески стрели и магии забавят ход и могат да бъдат лесно избегнати.

Като цяло Магьосникът следва архетипа на Чародейката (Sorceress) от предишното издание на играта, но с още по-богат и разнообразен арсенал от магически умения, с които тотално ще доминираме на бойното поле.

HiComm