Blizzard наскоро освен че пуснаха последните скрийнове от StarCraft 2, също така официално обявиха и поддържаните видео карти от играта:

„Искахме да увеличим съвместимостта на StarCraft II с по-слаби компютри колкото се може повече, за да получим игра с плавни движения. Въпреки това искаме да използваме максимално възможностите на всяка една конфигурация, за да бъде играта конкурентно-способна. Това означава да може да бъде играна както трябва на видео карти от сериите на ATI Radeon 9800/NVIDIA GeForce FX до ATI Radeon HD 4800s и от серията на NVIDIA GeForce G200", разкриха от компанията

Както каза Xordiah във ВиО №13 - играта ще изисква Pixel Shader 2.0. По отношение на серията на GeForce, FX картите покриваха минималните изисквания. Колкото до ATI Radeon, възможностите на 9800 и нагоре ще са достатъчни.

Играта ще натоварва повече графичния адаптер отколкото процесора. Ще има доста повече светлинни ефекти в сравнение с WarCraft 3, което от своя страна предлага наличието на опция в играта High Dynamic Range, която ще бъде достъпна за хората с подходяща видео карта.

starcraft.bg