Blizzard Entertainment обяви, че дългоочаквания експанжън на World of Warcraft: Cataclysm ще бъде пуснат в продажба на 7 декември 2010 г. Допълнението ще бъде издадено във версия за Windows и Macintosh и ще се предлага и в дигитален вариант за изтегляне от Blizzard Store.

"Cataclysm съдържа най-доброто съдържание, което сме създавали за World of Warcraft. Това не е просто експанжън, а преобразование на голяма част от оригиналния Азерот, завършено с нови епични приключения за настоящите играчи и преработено левълинг преживяване за начинаещите" - заяви Майк Морхайм - изпълнителен директор и съосновател на Blizzard Entertainment.

"С помощта на нашите бета тестери ние полираме играта окончателно и с нетърпение чакаме момента, в който ще посрещнем геймърите от целия свят."

Първите две допълнения на World of Warcraft - The Burning Crusade и Wrath of the Lich King - счупиха рекордите за продажби на компютърни игри още със старта си. В Cataclysm обликът на Азерот ще бъде променен завинаги от завръщането на ужасяващия дракон Детуинг.

Играчите ще изследват познатите им някога области от света, които сега са преобразени от разрушението и крият много нови приключения. В опит да преживеят надвисналия над света катаклизъм две нови раси - варги и гоблини - ще се присъединят към битките между Алианса и Ордата.

Докато пътуват до новото най-високо ниво 85, играчите ще разучават новооткрити места, ще придобият нови нива на сила и ще се изправят лице в лице срещу Детуинг в сражение, което ще реши съдбата на света.