Номинираната за Грами хард рок банда от Чикаго, Disturbed, са готови с най-новия си музикален проект - Asylum, който е предшестван от платинения „Indestructible" от 2008 г.
Както предходния им проект и този е продуциран изцяло от групата, по който те започват работа още през септември 2009.

Фронтменът на бандата, David Draimann описва албума като „все така в типичния Disturbed стил, но с повече осезаема зрялост. Смятаме, че това е една от най-добрите ни работи досега. Със сигурност се простираме в познати граници, но е на съвсем ново ниво по отношение на прецизност и умения."

В лирическо отношение, Draiman твърди, че темите „варират от много лични и интроспективни, до политически и провокативни. Какво очаквате? Няма да намерите песни за малки кученца или за дъгата."

„Искахме Asylum да бъде ясен пример за това как годините са ни направили по-силни", разказва Dreimann.

„Както винаги, искахме това да е албум, който да помага на хората по-лесно да преодоляват своите премеждия и изпитания."

Формирани в Чикаго, през 1996 г., Disturbed са продали над 11 милиона албума в световен мащаб и 6 милиона дигитални копия и имат осем номер едно сингъла в Active Rock Radio. Предишният им проект, Indestructible, дебютира под номер едно в Billboard Top 200 през юни 2008 и се задържа в топ 10 за цели пет седмици.

Той е и третия пореден албум, достигнал до първото място в класацията, предхождан от платинените им заглавия Believe (2002) и Ten Thousand Fists (2005). Така Disturbed става една от шестте рок банди в историята, успели да се изкачат три последователни пъти на върха на Billboard още в дебютната си седмица.

Групата е в състав: фронтмен David Draiman, китарист Dan Donegan, барабанист Mike Wengren и басист John Moyer. За повече информация, посетете www.disturbed1.com.


Asylum
Tracklisting

1 Remnants
2 Asylum
3 The Infection
4 Warrior
5 Another Way To Die
6 Never Again
7 The Animal
8 Crucified
9 Serpentine
10 My Child
11 Sacrifice
12 Innocence