Казват, че след краят на всяка рецесията, икономиката тръгва в някакъв абсолютен подем. Явно за това говорят дузина факти, но поредната новина от Хонг Конг просто доказва, че има места, които могат да победят и излязат от всяка криза. Най-високият хотел в света ще отвори врати именно в Хонг Конг през 2010 година. Т

ой ще бъде част от легендарната хотелска верига Ritz-Carlton и ще бъде разположен между етажите 102 и 118 в Международния търговски център в Хонг Конг. Центърът, който също ще отвори врати в края на следващата година ще бъде висок 484 метра и ще има 118 етажа. Така на покрива на Международния търговски център ще се разположи хотелът Ritz-Carlton, което ще го направи най-високият хотел в света.

Досега тази титла се държеше от хотел Rose Tower във Дубай. Той е висок 323 метра и е със 72 етажа. Трети в листата за най-висок хотел в света се издига 330-метровия хотел Ryogyong Hotel в Южна Корея. Едва след него е емблематичният вече Burj Al Arab в Дубай, който е висок 321 метра и има 60 етажа. Тенденцията за строеж на луксозни хотели на територията на Азия изглежда продължава. По-рано тази седмица в Шанхай обявиха, че през следващата година ще отворят врати хотели с близо 4000 луксозни стаи само там.

Хонг Конг държи първенството като се очаква до края на 2012 година там да се отворят близо 11 00 луксозни хотелски стаи. Президентът на веригата Ritz-Carlton Симон Купър коментира, че отварянето на този хотел ще бъде завръщането на класата в Хонг Конг. Най-високият хотел в света ще предложи стаи с размери от 50 до 365 кв. метра.

Освен всичко всичко друго, хотелът ще счупи и друг рекорд. В него ще бъде разположена най-голямата бална зала на Хонг Конг с размери от близо 930 квадратни метра. Спа центърът към най-високият хотел в света също ще държи първенството за най-голям такъв на територията на Хонг Конг.

 

millionaire.bg