"Не съм убедена, че искам да се женя", споделя 26-годишната актриса пред In Style. "Толкова е лесно да се разведеш, а и самият факт, че на гей двойките им е забранено да се женят, отнема от смисъла на този ритуал. Обвързването между двама души е свещено."

Портман е крайно лаконична за личния си живот. Идеалният партньор за нея тя описва така: "някой, който изисква от мен да се развивам, който е наясно със себе си и в час с нещата, които се случват около него."

Това знание за света е изключително важна тема за актрисата, която се е научила от своите пътувания да уважава Земята и нейната среда. "Да намерим начин да обичаме живота и да бъдем щастливи без да хабим и разрушаваме - това е най-важното", смята тя.

Един от начините й да следва тази идея е вегетарианството - от глава до пети. "Всеки път, когато се обличам знам, че не нося нищо кожено и чувството е страхотно."

Звездата търси помощ за постигане на личните и професионалните си целите от своите ментори - "Майка ми и баща ми, разбира се, но има напътствия, които не могат да дойдат от тях. Родителите гледат да те предпазят. Други наставници биха ти казали: Хайде, направи го! Покажи им и виж тогава как ще се почувстваш."