Противно на повечето слухове в Интернет, че предстоящата част ще е последната Metal Gear, MTV съобщи днес, че с Guns of the Patriots идва краят на историята на Solid Snake. Не и на поредицата като цяло.

„Mисля че е станало неразбирателство относно четвъртата част на Metal Gear Solid. Това наистина е последната част за живота на Solid Snake и само толкова. В нея ще бъдат разкрити всички неясноти относно връзката между братята Solid, Liquid и Solidus и техния генетичен баща Big Boss. Беше огромна тежест за г-н Коджима да завърже всички възли по историята, но в края на краищата, след приключването на играта, мисля че всеки ще може да каже ‘Уау, това беше страхотно', като същевременно неяснотите ще са сведени до минимум. Но за Solid Snake - толкова.", коментира продуцентът на MGS4 Райън Пейтън

Съвсем малко остана до излизането на Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Играта трябва да се появи на 12 юни, а вече няколко водещи гейм издания имат нейно ревю. Оценката както предполагате варира между 9/10 и 10/10.

HiComm