Историята на Vacheron Constantin е обсипана с диаманти. Ето, че компанията представи и една необикновена трилогия, която е посветена на часовникарското и на бижутерското изкуство.

На първо място се отдава чест на Kallista по случай неговата 30-та годишнина с Kallania.
Нововъведение в часовникарството е употребата на диамант шлифован като пламък - на ваше разположение са два нови модела - Lady Kalla Flame и Kalla Haute Couture а Secret.
Следващата стъпка е Malte Tourbillon Regulator, високотехнологичния и деликатен часовник с диаманти с невидима инкрустация, изискваща безкрайна.

Първите дамски часовници, направени от Vacheron Constantin, са бижута. Причина за това е възгледът, че на жените не им е нужно да знаят колко е часът, особено когато са на обществено място. Това означава, че часовниците са приемани повече като бижута. Те се носят на верижка, окачена към колана, или като брошка. Те отброяват времето зад вечния блясък на диаманти, сапфири и перли.

Първите ръчни часовници започват да се правят в края на ХІХ век съвместно с Фердинан Верже. Съчетанието от часовници и скъпоценни камъни отново се оказва най-привлекателно. През ХХ век започва смаляване на механизмите и се оказва, че най-малкият часовник във форма baguette в света е на Vacheron Constantin.

За изработката на уникалното скулптурно произведение Kallista (името означава „най-красив") са нужни повече от 6000 часа работа. Инкрустирани са 118 камъка с тегло 130 карата, а механизмът е най-малкият в света от своята категория. Kallista вдъхновява серията Lady Kalla.

Диамантите като пламък са с форма, която е нова за часовникарското изкуство. Тя е първата нова форма през последните 20 години, която е призната от Американския институт по скъпоценните камъни. Тя е предизвикателна, женствена и отразява светлината по несравнимо драматичен начин, а 57-те лица придават на камъка асиметрични очертания.

Kallania е часовник, който поставя нов рекорд, тъй като и покрит с камъни с тегло 170 карата. Той има 186 диаманта във формата emerald, инкрустирани в бяло злато, и също така един от най-съвършените механизми в света - 1003 Сalibre.

Lady Kalla Flame и Kalla Haute Couture а Secret са с неповторима външност и индивидуалност, придавана най-вече от шлифованите като пламъци диаманти. Всеки камък е отделно избран така, че да отговаря на изискванията за цвят и прозрачност. Техниката на инкрустиране emmaillement намалява до минимум използвания за инкрустация материал, така че часовникът е изцяло покрит с камъни. Използван е механизъм 1003 Сalibre. Lady Kalla Flame напомна емблематичния Lady Kalla от 1982 г. и има 200 диаманта. Корпусът е от бяло злато и диамантите изглеждат съвсем естествено на него. Разбира се дизайнерите не забравят и за времето, което се отмерва от деликатни стрелки за часовете и минутите. Kalla Haute Couture а Secret е с 28 диаманта във формата на пламък. Циферблатът е покрит с диаманти, а от двете страни на каишката има две редици от 120 диаманта общо.

 

 

 

millionaire.bg