Мислехте си, че новата Lara Croft: Guardian of Light ще бъде продължение на Tomb Raider? Е, тъй като доста хора си го мислеха и писаха в Интернет, разработчиците Crystal Dynamics решиха да "избистрят" всички тези ваши предположения.

"Новата Lara Croft няма да бъде продължение на Tomb Raider. Това ще бъде отделна игра, изпълнена с изцяло нови приключения. Ще бъде нещо ново и различно от това, което сте виждали до момента.", коментира компанията.

Разбира се, от Crystal Dynamics побързаха и да отбележат, че въпреки засилената работа върху новата Лара, тя няма да повлияе на паралелната разработка със следващата част на Tomb Raider.

"Както казахме, игрите ще бъдат отделни, въпреки, че в момента работим и по двете паралелно.", споделиха още разработчиците.

Друг интересен факт, който бе разктир от Crystal Dynamics е, че играта ще може да се играе в кооперативен режим, което последните няколко години стана все по-разпространено изискване на геймърите към разработчиците на игри.

Lara Croft: The Guardian of Light се очаква да излезе през лятото, като ще е налична за Playstation Network, Xbox Live и компютър.