Рок маниаците в България ще могат да изпитат от първо лице напрежението около музикалните икони Metallica и още 20 групи, чиито записи са включени в саундтрака на новата игра от франчайза Guitar Hero - Guitar Hero: Metallica. Това ще се случи на 29 май.

Четири дни по-късно, с подкрепата на столичния клуб "Backstage" официалният вносител на заглавието за нашата страна - фирма „Пулсар" и българският фен клуб на Metallica "Harvester of Sofia" ще организират специално промоционално парти.

На събитието, което ще се проведе на 2 юни от 21 часа с вход „свободен", организаторите ще направят представяне на играта и ще дадат възможност на присъстващите да влязат в ролята на любимците си Ларс Улрих, Джеймс Хетфийлд, Кърк Хамет и Робърт Трухийо и да посвирят на инструментите от Guitar Hero: Metallica.

Ще бъде проведено и „надсвирване", наречено „Guitar Battle", на което бъдещите покорители на играта ще могат да проверят уменията си да свирят на специалната Guitar Hero китара. За най-добрите китарни герои в музикалното състезание са предвидени награди, брандирани с логото на "Guitar Hero".