От днес Dragon Age: Origins - Awakening - допълнението на получилата ласкави отзиви от критиката и гейм общността Dragon Age: Origins, вече е по рафтовете на магазините, съобщават от Пулсар. В Европа играта е достъпна във версия за Xbox и PC и може да бъде закупена и от Xbox LIVE. Версията за Playstation 3 ще може да бъде закупена и изтеглена единствено от PlayStation Network. Dragon Age: Origins - Awakening е изградена въз основа на оригиналната игра и започва от там, от където предишната свършва.

"Dragon Age: Origins представи суров, загадъчен и безреден фентъзи свят" - коментира генералният мениджър на студиото на BioWare в Едмънтън Аарън Флин. "Dragon Age: Origins -- Awakening повежда играчите още по-навътре в историята, за да ги изправи пред още по-сложни морални избори като водачи на Сивия страж и пред резултатите от тези решения и  действия" - допълва Флин.

В новата част играчите поемат ролята на командир на Сивия страж поел мисията да възстанови реда сред сивите стражи и да разкрие загадката как даркспоуните са оцелелите след смъртта на Архидемона, В този епизод на епичната ролева игра геймърите правят трудни морални избори как да изградят своя ред, как да решат конфликта със загадъчния "Архитект" и да определят съдбата на даркспоун. Всеки избор оказва влияние върху героичното пътешествие на всеки играч. Предвидена е възможност за импортиране на герой от Dragon Age: Origins или за старт като нов сив страж от съседната страна Орлаис.