Големият филипински износител на дамски чанти Aranaz нае дизайнерът Хуан Карло Калма, да направи интериора на водещия им бутик в Манила. Резултатът от неговата дейност е вътрешно пространство, което притежава повърхност повлияна от луксозните дамски чанти, изложени вътре.

"Заинтересувах от екзотичните и луксозни кожи, които се използват за направата на чанти, като например крокодилската. Всички те погледнати отблизо притежават геометрична структура, която изглежда като мозайка. Исках да проуча това явление, защото повечето ми проекти заимстват от природата или са вдъхновени от алгоритми, открити в нея", заяви Калма.

"Цялостната идея бе да се създаде ансамбъл от кожа, който да обгърне магазина, а изложените продукти, рафтовете и осветлението да се интегрират естествено в това пространство. "Кожата" по стената е съставена от 220 парчета, направени в нашата фабрика и сглобени на място. Бутикът ще търпи постоянни промени с различни инсталации и допълнителни чанти. Даже ще има специално място отзад, където клиентите ще могат да предлагат собствени дизайни за изработка", допълни той.

Източник: Frame-digital.com