В Music Idol снощи четирима от 18-те финалисти напуснаха шоуто, след като не успяха да съберат достатъчно зрителска подкрепа след изпълненията си в понеделник и вторник. В първото ток шоу на сцената се появиха само момичетата, които имаха възможност да споделят своите впечатления от представянето си преди дни.

Гергана Димова заяви, че не чувства сигурна за мястото сред финалистите. За сметка на това друга от финалистките явно беше доста сигурна в зрителския вот, а и не само.

Пламена Петрова се оказа и доста спокойна в шоуто, защото освен популярност и демонстрация на истински певчески талант, тя намери и нещо повече. Зрителите на bTV видяха кадри, от които стана ясно, че първите любовни трепети сред участниците са вече факт. Пламена и Денислав се неразделни. Те демонстрираха истинска интимност, като нескрито си размениха и няколко целувки. Снощи стана ясно, че и останалите финалисти са забелязали близостта между двамата. Веднага след края на видеоматериала Денислав без всякакви притеснения заяви, че изпитва чувства към русокосата красавица. Тя пък от своя страна реши да запази отговорите за по-интимна обстановка.

Часът на истината удари, когато линиите за гласуване бяха затворени. Минути след това станаха ясни имената на момичетата, които напуснаха шоуто - Гергана Димова от Димитровград, която събра едва 2,6% от зрителския вот и Елена Иванова от Велико Търново, чието изпълнение в понеделник успя да трогне едва 5,1% от феновете на шоуто. След като научи резултатите, Фънки проля сълза за Елена и заяви, че „ние живеем в Цървулландия", след като от шоуто си тръгва истинска талантлива изпълнителка.

Нервност и тръпка имаше и сред момчетата. Голяма част от тях се чувстваха несигурни след изпълненията си ден преди това. Без грам притеснения обаче отново беше само един от финалистите - Иван Ангелов.

Айтослията, който минути преди това хвърли ръкавицата на Денислав, като заяви, че Пламена всъщност е влюбена в него, беше преместен в друг хотел заради тежкия си характер, от който се оплакаха всички участници. В специален видеоматериал бяха показани мнения на останалите финалисти, според които Иван се държи безобразно с тях и хората около него.

Оказа се, че най-скандалният кандидат идол често пъти слизал на закуска в хотела по бански, а виковете и крясъците за него били нещо съвсем нормално. В интервю той заяви, че се държи така, за да смачка конкурентите си. Веднага след материала останалите финалисти заявиха, че Иван има доста качества като изпълнител, но е абсолютно безпардонен. Денислав дори каза, че му се повръща от номерата на Иван. В своя защита Иван заяви, че вече се е променил тотално и ще бъде друг човек. Това трая само няколко минути обаче, защото Ангелов влезе в поредния спор с журито, след който Фънки заяви, че би изкарал Иван от студиото с тупаници, ако продължава да се държи по този начин.

След поредната сага дойде ред и на обявяването на резултатите. Според тях участниците, които предния ден бяха заложили на парчета на Simply Red, трябваше да напуснат шоуто. Това бяха Виткор Георгиев и Ясен Зердев, които събраха съответно по 3,2 и 3,3 % от зрителския вот. Така финалистите са вече 14, а тази вечер на музикалните грации им предстои втори малък концерт, по време на който те ще трябва да убедят зрителите, че имат място сред финалистите. Специален гост на концерта тази вечер ще бъде Валентина Хасан, която ще изпълни най-големия хит в Music Idol до момента "Ken Lee".

Утре вечер по време на малкия концерт на момчетата специален гост на шоуто ще бъде Трифон Александров, който стана по-известен като "Майкъл Джексън на кроасаните"

GLOBUL подкрепя Music Idol за втора поредна година. Мобилният оператор работи по различни програми в подкрепа на българските изкуство и култура и помага на младите таланти на България. Партньорството с Music Idol е поредното доказателство за дългосрочния ангажимент на GLOBUL към развитието на българската музика.