Вече потриваме ръце в радостно очакване на заветната дата 6-и ноември, когато по родните кина отново ще изгрее непоклатимият сексапил и британска невъзмутимост на Бонд. Джеймс Бонд. Супершпионинът в служба на кралицата пак ще спаси света от някой маниакален злодей, докато отпива от водка-мартинито (разклатено, не разбъркано) и забива поредната умопомрачителна мацка с лекотата, с която футболните ни национали падат от Хърватия.

Понеже, както знаеш, най-красивите жени, най-коравите мъже и въобще всичко „най" идва от нашата земя колкото една човешка длан, се замислихме как ли щеше да изглежда агент 007, ако се беше родил в милата ни татковина.

Като за начало, най-вероятно изобщо нямаше да се занимава с това, за което е обучаван, а щеше да върти я охранителна фирма, я някой още по-сенчест бизнес, защото, нали, е бивш служител на Първо главно, оказал се неудобен след промените. Но, ако се абстрахираме от този факт, ето какво е най-важното, което трябва да знаеш за него:

Напитката

Ракийка със салатка. Мешана, не редена. За ракийката няма претенции.

Момичетата

За разлика от Мънипени, секретарката му не е влюбена в него, но още от третия работен ден му е любовница. Все пак това е част от трудовата й характеристика. В останалото време вместо с Моника Белучи героят се развлича с Моника Валериева. Но много уважава Станка Златева.

Колата

Aston Martin DB11. Да, знаем, че още не е излязъл на пазара, но в България моделите се появяват преди световната им премиера. Не питай как. По поръчка на мястото на ракетите земя-въздух е инсталирана 100 000-ватова аудио система, от която нежно се леят Килата, „Карандила" и Кичка.

Оръжието

Метална щанга, търкаляща се в багажника.

Пътуванията

Не иска и да чуе за Бахамите, какво му е на Свети Влас, всичко си има? Когато му омръзне там, отскача и до Халкидики. Веднъж ходи чак до Китай, за да установи, че „у нас китайското го правят по-добре".

Врагът

Всеки, който го изпревари на светофара или не се остави да бъде лесно задминат на магистралата.

Най-често се опитват да го убият с

Вегетарианска храна и ежедневна баня.

Кулминационната битка

Сам срещу всички. В смисъл, един злодей срещу нашия герой и десетте му най-верни приятели.

Преследванията

Дебнат го върволица манекенки и момичета, известни с това, че са известни. Той никога не успява да избяга.

Лафовете

Набляга на вицове за блондинки.

Представя се (поне в мечтите си) като

Борисов, Бойко Борисов.