От сайта techradar.com направиха много полезен списък с трикчета за Xbox 360, които могат да ви спестят доста ядове и пари. За съжаление от lifestyle.bg все още нямаме възможността да ги изпробваме на българска почва затова оставяме това начинание на вас. Ето и първите 5:

1. Можете да свържете вашия Xbox 360 с два екрана едновременно

Ако имате един от онези двойни видео кабели, можете да свържете конзолата си с два телевизора едновременно (по принцип te се продават заедно с нея, но не винаги). Цаката е да превключите на стандартна дефиниция и да ползвате композитния (оцветения в жълто) кабел, като го включите към единия екран и компонентния (накрайниците в зелено, синьо и червено) кабел в другия. Образът, който ще получите няма да е High Definition, но ще бъде от полза ако сте спретнали мини LAN парти и искате да привлечете вниманието.

2. Можете да пускате своя музика докато играете оригинални игри

Можете да си пуснете каквато искате mp3-ка докато върви играта, но това няма да стане, ако конзолата ви не е точно Xbox 360, а някой от по-старите модели. Ето и начина - пуснете албума или плейлистата си преди да пуснете играта. Разбира се, има вероятност оригиналната музика на играта да не се заглуши.

3. Можете да играете онлайн безплатно... без xbox live акаунт

Това, че трябва да плащате за нещо, което за всички други конзоли и компютри е безплатно се превръща в истински кошмар за притежателите на Xbox 360. Но и тук има заобиколен начин. Трябва ви XLink Kai, безплатно „приложение", което трябва да подкарате през PC в същата мрежа, в която е конзолата ви. Така „лъжете" xbox-a, че интернетът всъщност е лан. Има само един проблем - от Microsoft са настроили конзолата да прекъсва всякаква връзка по-висока от 30ms, така че ще трябва много добре да преценявате с кой ще играете. Най-добре със съседи.

4. Можете да си направите собствен блог

Имате възможността да си направите блог през вашия Xbox като той ще отразява вашия Live акаунт и ще зарежда автоматично нови постове и други неща. Можете да го ползвате и като забавен запис на вашите игрови навици или да наблюдавате плановете на ваши познати. Нещо полезно: www.360voice.com.

5. Можете да променяте видео настройките на своята конзола

Случвало ли ви се е да носите xbox-а си при приятел, за да поцъкате малко и включвайки го към телевизора да установите, че нищо не се вижда или образът трепери. За щастие има много просто решение за подобен проблем. Махнете всякакъв диск от конзолата и я изключете. После я включете пак използвайки геймпада. Когато стартира задръжте Y бутона и натиснете левия тригер. Видео настройките ще се заредят на default и с това се приключва.

Край на част 1