От излизането на Playstation 5 през есента на 2020 г. до края на март Sony e успяла да продаде впечатляващата бройка от 7.8 милиона конзоли, но продължава да изпитва затруднения с доставките в някои райони на света.

Наскоро главният финансов директор на компанията Хироки Тотоки разкри в доклад към инвеститорите на компанията, че причината за недостига на новите конзоли е в ограничения брой чипове, който затруднява и други технологични сектори.

По негови думи целта на Sony е да реализира над 14.8 милиона продажби на PS5 през настоящата година, подобрявайки рекорда поставен от PS4 през втората година след излизането му.

Снимка 496473

Източник: Sony

За да се случи това обаче, японският производител ще трябва да промени дизайна на новата си конзола в опит да компенсира и заобиколи недостига на някои хардуерни компоненти, казва Тотоки.

Много вероятно е тези промени да касаят само вътрешната архитектура на конзолата, но е възможно това да се превърне и в причина за промяна във външната й визия.

Въпреки че PS5 бе посрещнат с овации, обновеният му и футуристичен дизайн, големият размер и неудобната форма отнесоха немалко критики.

Снимка 529779

Източник: iStock

Именно заради това не е изключено Sony да се възползва от момента и да нанесе някои забележими външни корекции.

PlayStation 5 и подигравките, които отнесе дизайнът на конзолата

Защо всички се подиграват на PlayStation 5

Голям смях пада в социалните мрежи

Какъвто и да планът на компанията, очакваме съвсем скоро да научим повече детайли по темата.