Osmo стабилизаторите и мобилните камери на DJI са на върха на пазара, а отскоро си имат и нов член - Osmo Pocket. 

Osmo Pocket наподобява моделите Osmo Pro, но е много по-евтин, малък и удобен за ползване. Джаджата е висока едва 12 сантиметра и тежи само 116 г, но е оборудвана с 3-осен стабилизатор и изключително мощен камерен сензор.

Снимка 392176

Източник: DJI

Можем да снимаме видео с 4K резолюция при 60FPS и FullHD при 120FPS за забавени кадри.

В дръжката, която буквално се губи в дланта, е вграден малък дисплей от един инч, за да преглеждаме набързо кадрите, които снимаме, както и бутони за бърз контрол.

Както при останалите Osmo модели, батерията е доста мощна и може да издържи до 140 минути непрекъснато снимане.

Снимка 392178

Източник: DJI

Osmo Pocket печели и от хиперлапс, таймлапс функнции, Active Track и NightShot функции, които обикновено идентифицираме с по-скъпите модели.

Към джаджата можем да добавим различни аксесоари, като държач за смартфон например, който превръща телефона ни в дисплей към камерата. DJI продават и водоустойчив калъф за Osmo Pocket, както и допълнителни модули с копчета и контролери, и филтри за лещата.

Снимка 392179

Източник: DJI

Гимбълът-камера се контролира от ново приложение на DJI за смартфон, има слот за microSD карти и можем да го ъпгрейднем с външен микрофон с 3.5-милиметров жак.

Osmo Pocket струва само 359 евро, което е значително по-ниско от Osmo Pro моделите, и е достатъчно мощен и привлекателен, за да ни накара да се изръсим още преди Коледа.

DJI Mavic 2 Pro - дронът, който всички искат

DJI Mavic 2 Pro - дронът, който всички искат

Най-добрият в класа си дрон заслужава вниманието и парите ни