Първият дрон DJI Mavic Mini бързо се превърна в атракция за феновете на джаджите за снимане, просто защото предлага най-доброто от DJI на възможно най-достъпната цена.

Тази седмица китайският производител показа втория модел Mavic Mini, който продължава завета на по-стария си брат, предлагайки и закономерните подобрения, които бихме очаквали от обновения вариант.

Mavic Mini 2 отново е базиран на лекото 249-грамово тяло, благодарение на което можем да летим и да снимаме, без да се налага да регистрираме устройството където и да е.

Снимка 503887

Източник: DJI

На външен вид Mavic Mini 2 е почти напълно идентичен с първия модел, като подобренията засягат основно дистанцията на обхвата на сигнала и фотографските способности на дрона.

Mini 2 вече предлага 4К качество на видеото при 30FPS и 100Mbps, докато първият модел бе ограничен до 2.7К резолюция и скорост на записа от 40Mbps.

Това означава, че кадрите с Mini 2 би трябвало да са по-реалистични и детайлни отпреди, въпреки че сензорът е сходен с този при първия Mini.

Снимка 503885

Източник: DJI

Другата важна новост е, че безжичната комуникация между дрона и дистанционното вече ще може да се случва от два пъти и половина по-голямо разстояние и ще разчита на OcuSync 2 технологията на DJI.

Това е голям плюс за всеки, който ще предпочете Mini 2 пред първия модел, тъй като първият използваше сравнително крехък Wi-Fi сигнал за комуникация между устройствата.

Новият дрон също така е по-устойчив при вятър и е по-бърз от предшественика си.

Снимка 503886

Източник: DJI

Както обикновено, Mavic Mini e наличен в два комплекта, като по-евтиният струва 449 долара и идва само с една батерия.

Fly More Combo комплектът включва три батерии с общ кейс, през който можем да ги зареждаме, като към тях има и предпазители за перките и малко куфарче за съхранение на всички компоненти.

Цената на този комплект е 599 долара, което е съвсем малко повече от цената, на която можехме да закупим Mavic Mini при излизането му.

DJI Osmo Moblie 4 и всичко за новия стабилизатор за смартфон

Новият стабилизатор на DJI, за който "плаче" всеки смартфон

Нещо ново, нещо старо

Добрата новина е, че в момента би трябвало да намерим първия дрон на значително по-ниски цени, преди бройките да са се изчерпали и да са отстъпили местата си на новия модел.