Ако искате да избягате от света, да речем почти за 19 часа, Singapore Airlines са точно за вас.

Авиокомпанията обяви, че а 11 октомври ще стартира отново най-дългия търговски полет в света между Сингапур и Ню Йорк, като за целта ще използва новия Airbus A350-900ULR.

Снимка 359658

Източник: Alvaro Sanmarti / The National

Със своите 16 700 километра полетът до международното летище Newark Liberty  засенчва маршрута на Qatar Airways от Доха до Окланд, който е на разстояние от 14 529 километра полетно време от 17 часа и 40 минути.

За пътуващите между Сингапур и Ню Йорк това означава 19 часа във въздуха, по време на които могат да гледат много филми, да четат много книги и т.н.

Airbus A350-900ULR, с който ще се осъществяват полетите, е най-модерният самолет за дълги разстояния. Той разполага с по-високи тавани, по-големи прозорци, допълнително широчина и специално осветление, предназначено да намали усещането за часова разлика.

Снимка 359659

Източник: airbus.com

Корпусът на самолета е изграден така, че позволява подобрено качество на въздуха, благодарение на по-оптимизираните нива на височината и влажността на кабината.

Полетите от Сингапур до Ню Йорк ще се осъществяват в двукласово разпределение с 67 места за бизнес класа и 94 места в престижна икономична класа.