Лятото и горещото време вече са ни като далечен спомен. Но сега пък е моментът, в който излизат класациите за най-добрите плажове в света. 

Най-добрите барове в света за 2018 г.

Най-добрите барове в света за 2018 г.

Кои влизат в челната десятка

Сайтът за пътувания Flight Network се е допитал до над 1200 журналисти, редактори, блогъри и агенции, за да определят заедно най-добрите плажове в света за 2018 г. Сред критериите са чистота на пясъка и водата, достъпност и красотата на природата, която ги заобикаля. Списъкът е доста дълъг, ето защо ние ще се спрем на първите пет. 

5. Tulum Beach

Снимка 392017

Източник: iStock

Плажът е в Мексико, в близост до град Канкун. Средната годишна температура е около 28 градуса, което си е доста, но пък на нас ни се вижда райско. В близост до плажа има капанчета и ресторанти, който са напълно достатъчни за базовите ни нужди на място, което е целунато по този начин от природата. 

4. Praia do Sancho

Снимка 392019

Източник: iStock

Закътан в архипелага Фернандо де Нороня, на около 350 километра от Бразилия, този плаж е плод на вулканичната дейност в региона. И понеже туризмът тук не е чак толкова добре развит, природата е в доста диво състояние. 

Това обаче затруднява и достигането до плажа, като се налага изкачване, а после и слизане по тесни стълби, но със сигурност си заслужава. Средната годишна температура е 27 градуса.

3. Hidden Beach

Снимка 392025

Източник: iStock

Hidden Beach се намира на остров Палаван, Филипините, а средната годишна температура тук е 25 градуса. Името му не е никак случайно, защото да се стигне до него си е истинско приключение. Това може да се случи само с лодка, като в близост има и редица пещери, които също могат да бъдат посетени. 

2. Whitehaven Beach

Снимка 392039

Източник: iStock

Отиваме в близост до Австралия, където на остров Whitsunday се намира един наистина съблазняващ плаж. Средната годишна температура тук е 27 градуса. Но не това е най-важното, защото човек остава безмълвен, когато пред него се ширне плажът и солената вода на океана, а зад него останат тропическата гора и планинските възвишения. 

1. Shipwreck Beach

Снимка 392041

Източник: iStock

Известен още като плажът Навагио е на остров Закинтос. Той буквално е обграден от високи скали, което прави достигането му по суша невъзможно. Дестинацията обаче става все по-популярна, което означава, че със сигурност няма да сме сами, ако решим да го посетим. Средната годишна температура тук е 19 градуса. 

Кои са най-добрите авиокомпании в света

Кои са най-добрите авиокомпании в света

Топ 5 на превозвачите с най-качествени услуги