Федерацията на френските месари написа гневно писмо до правителството с искане да им бъде осигурена защита срещу все по-агресивните вегани.

В последните няколко месеца повече от 15 месарници в страната бяха с изпотрошени стъкла, осъмнаха със заплашителни надписи със спрей или опръскани с фалшива кръв от активисти, които искат да бъде спряно консумирането на месо.

Снимка 365028

Източник: iStock

"Тези хора разпространяват терор и искат да унищожат цял клон от френската кулинарна култура", пише шефът на федерацията Жан-Франсоа Гийар. Той допълва, че веганите искат да наложат собствената си идеология на другите, а прекаленият интерес на медиите към тях само усилва нетолерантността им.

Прочутата френска яхния Boeuf Bourguignon

Източник: iStock

Прочутата френска яхния Boeuf Bourguignon

Според проучване от 2016 г. вегетарианците и веганите представляват едва 3% от населението на Франция. Затова не е чудно, че преди време парламентът отхвърли искане в училищата да има и алтернативни вегетариански ястия.

През март пък активист веган получи условна присъда за свой пост във Facebook, в който пишеше, че убийството на месар от ислямски терористи би било справедливо.