Почивка като по филмите. Не е никак непостижимо, ако се спрем на един от изброените по-долу хотели.

За съжаление, повечето от тях са на голямо разстояние, но пък името им се свързва не само с лукс, а и с филмови продукции, които най-вероятно сме гледали.

Le Bristol Paris

Хотелът в сърцето на френската столица, в който е сниман "Полунощ в Париж". Продукцията е от 2011 г., но и тази, а и другата година, можем да си организираме нашата незабравима парижка нощ, отсядайки на това място.

Два ресторанта със звезди Мишлен, басейн на покрива и двойна стая за около 1000 евро. И всичко това в града на любовта. Какво по-подходящо място за една романтична история?!

Снимка 380763

Източник: Facebook / Hotel Le Bristol Paris

The Plaza

Да, това е хотелът от "Сам вкъщи 2". Намира се на Пето авеню и отваря врати през далечната 1907 г. През 1992 г. се превръща в снимачна площадка за някои от сцените на филма.

Снимка 380802

Източник: Facebook / Rocky Martinez

В тях видяхме не само Кевин, който отседна в стая 404, но и двамата му преследващи, както и самият американски президент Доналд Тръмп. Определено паметно място. За да се отбележим и ние оттук обаче, ще трябва да се бръкнем за повече от 1000 долара на нощ за двама.

Снимка 380803

Източник: Facebook / Suraj Sharma

Beverly Wilshire Beverly Hills (A Four Seasons Hotel)

Една от локациите от филмовата класика "Хубава жена". Калифорнийският хотел предлага петзвезден лукс, но името му не се свързва само с него, а и с кадрите с Джулия Робъртс и Ричърд Гиър.

Нощувките тук са на по-достъпни цени, поне в сравнение с предишните три хотела. Двойна стая на цена около 1000 лева отново си е лукс, който не всички можем да си позволим.

Но, ако някой ден ни се отвори парашутът, със сигурност ще ни иде да си запеем "Pretty woman, walking down the street..."

Снимка 380804

Източник: Facebook / Melina Chiaverini

Lebua at State Tower

Хотелът в Банког, в който се развива част от сюжета на "Последният ергенски запой 2". Тайланд е една от най-популярните парти дестинации.

Лукс, спираща дъха гледка и коктейли край басейна със сигурност могат да ни изкушат. Това е хотелът с втора най-ниска цена в списъка на TripAdvisor - 200-300 лева за нощувка в двойка стая.

Снимка 380806

Източник: Facebook / Lebua at State Tower

Hotel del Coronado

Още един емблематичен хотел в САЩ, този пък в Калифорния. сградата с червените островърхи покриви преди много, много години бе снимачна площадка на филма "Някои го предпочитат горещо".

И всеки, който го е гледал, със сигурност си спомня сцените с Мерилин Монро, заснети именно в този хотел. Тази му слава продължава да бъде визитка картичка и до днес, когато можем да отседнем в двойна стая за 500-600 лева и да се почувстваме като филмови звезди.

Снимка 381128

Източник: Facebook / Hotel del Coronado

Atlanta Marriott Marquis

Интериорът в този хотел няма как да бъде сбъркан. Особено ако сме гледали "Игрите на глада" - Възпламеняване" и "Сойка-присмехулка". Впечатляващите стълби и коридори на комплекса виждаме в сцени от поредицата, която се превърна в хит преди няколко години.

Снимка 381129

Източник: Facebook / Atlanta Marriott Marquis

А най-хубавото е, че ако сме фенове на фантастичната история и можем да си позволим да отскочим до Джорджия, ще можем да си намерим двойна стая за няма и 250 лева. Не, че е малко, разбира се, но го прави първенец по най-ниска цена в списъка.