Обичайна практика е известните личности, постигнали относителен успех във своята сфера, да влагат усилия и средства в някакво странично занимание. Било то модна линия, колекция гримове или бижута, а защо не и луксозен хотел.

За нас подобна инвестиция може да изглежда крупна, но когато изкарваш милиони на месец, не представлява проблем просто да си купиш любимото място за отдих. Ето кои звезди са вложили пари в недвижимо имущество, което им се отплаща постоянно.

Леонардо Ди Каприо

Тук става дума за проект, който още не е финализиран, но заслужава внимание. Актьорът се захвана да създаде луксозен, но екологичен курорт на остров Блекадор Кайе.

Лео стана собственик на парчето земя в близост до държавата Белиз в Централна Африка преди няколко години срещу сумата от 1.75 млн. долара.

Снимка 349408

Източник: Facebook / Yellow Dog Flyfishing Adventures

Ди Каприо винаги е бил ангажиран с екологични каузи, така че бизнес начинанието му не е изненада за никого. А какво точно ще предложи курортът на острова с площ 104 акра, ще разберем тази година. 

Снимка 349407

Източник: Facebook / 10 MIL HOTELES EXTRAORDINARIOS

Ричард Гиър

Актьорът може да се похвали не само с десетки роли в киното, но и с малък семеен хотел в Бедфорд, в близост до Ню Йорк.

Осем луксозни стаи, зала за йога и два изискани ресторанта, в които менюто се приготвя само с био и органични продукти, са издайничетата, че в селската идилия се е влюбил не кой да е, а самият Гиър.

И е решил да остави своя отпечатък, като привлича туристи в района. На тази сравнително малка площ е събран огромен професионализъм, който си личи във всеки детайл.

Гостите на Bedford Post Inn могат да се похвалят, че са били в хотела на Ричард Гиър, без да добавят негативен коментар за престоя си.

Майкъл Дъглас и Катрин Зита Джоунс

Една от любимите холивудски двойки също показва предприемачески нюх. Те са съсобственици на Ariel Sands Resort на Бермудските острови.

Актьорът не веднъж е говорил за бизнес начинанието си, което приема съвсем сериозно. Най-вече, защото майка му е родом от този район

Миналата година екзотичният курорт претърпя цялостна реконструкция. Освен че разполага с всякакви глезотии - плажни къщи, директен достъп до плажа, сладководен басейн, СПА и какво ли още не, Ariel Sands Resort влиза и в графата "еко", защото използва "зелена" енергия.

Снимка 349412

Източник: Facebook / Michael Douglas

Робърт Редфорд

Актьорът, режисьор и основател на филмовия фестивал Сънданс, изненадващо или не, е собственик и на едноименен хотел - Sundance Mountain Resort в склоновете на Юта.

Освен уют сред природата, тук посетителите могат да се насладят на организирано каране на ски, речен рафтинг, риболов, конна езда и други.

Джон Малкович

Докато колегите му инвестират луди пари в бутикови хотели с отличителен облик, актьорът решава да инвестира във верига бюджетни хотели, носещи забавното име Big Sleep. Обектите са общо четири и са все на територията на Великобритания.

Клинт Истууд

Mission Ranch Hotel се намира в Кармел, Калифорния. Както името подсеща, това е традиционна фермерска къща, преобразувана в хотел. Всъщност е млекарница от XIX в., разположена на 22 акра. А днес привлича гости с 31 стаи, тенис корт, фитнес и... името на собственика си, пише Time.