Неусетно как, но краят на годината е все по-близо. Идва времето и за всевъзможни класации, а те далеч не са само за звезди, пари и т.н.

Тенденциите в интериорния дизайн се променят толкова често, колкото и тези на модния подиум. И след като видяхме повечето колекции за пролет/лято 2020, време е да се запознаем и с актуалните цветове за дома за догодина.

Зимата определено не е подходящ момент за ремонти, но с пролетта винаги ни идва вдъхновението да променим и освежим нещо вкъщи. А ако искаме домът да бъде като от списание за интериорен дизайн, можем да изберем своя цвят от посочените като топ тенденция за 2020 г.

Като цвят на следващата година от компанията производител на интериорни бои Dulux определя Tranquil Dawn - пастелно, светло зелено със сиви нюанси. 

Снимка 447617

Източник: Facebook / Dulux Jordan

От друга компания в бранша - Valspar, публикуваха своята класация на цветовете на 2020 г., която включва общо 12.

 • Winter Calm - Зимният покой е визуализиран в много светло сиво с бежов нюанс. Комбинира се чудесно с други нюанси от природата.
 • Mint Whisper - Ментовите нотки на този цвят създават усещане за покой. Комбинира се най-добре с бяло.
 • Canyon Earth - Този земен цвят е най-подходящ е за антрета и коридори. Създава приветлив вид и редуцира стреса.
Снимка 447611

Източник: Living

 • Tempered Sage - Цветът градински чай се доближава до нюансите на лайма, внася баланс в дома. Комбинира се най-добре с дърво.
 • Grey Brook - Сивият поток се съчетава най-добре с класически дървесни тонове и е най-подходящ за една елегантна трапезария или хол.
 • Desert Fortress - Успокояващ тон, който може да се използва и като платно, върху което да развихрим въображението си. Своята пустинна крепост се препоръчва да създадем в стаи с много обзавеждане - като хол или кухня.
Снимка 447614

Източник: Living

 • Secluded Garden - Създава комфорт в стаята, превръща я в нашата градина на уединението и добавя нотка елегантност. 
 • Bombay Pink - На мумбайското розово можем да заложим, ако имаме стаи с високи тавани. То ще направи помещението още по-шикозно.
 • Pale Powder - Топъл, неутрален цвят. В стаите, боядисани с тази Бледа пудра, можем да поставим като акценти дървени кошници например. 
Снимка 447615

Източник: Living

 • Utterly Blue - Това истинско синьо се комбинира се най-добре с бяло, за да създаде усещане като за домашно SPA.
 • Secret Moss - Натурално, терапевтично тъмно зелено създава усещане за бягство към природата и криене в тайния мъх.
 • Crushed Out - Много светъл нюанс на розовото, който може да се използва вместо базовото бяло. Комбинира се най-добре с много зеленина, както и с контрастни сини и зелени тонове.
Снимка 447616

Източник: Living

Цветните кухни се завръщат като тенденция, а дизайнери препоръчват да използваме контрастни цветове за различните стаи, като е препоръчително във всяка да няма повече от три цвята, пише Living.

Тенденция назаем: бонбонени цветове

Тенденция назаем: бонбонени цветове

Нежни цветове за пролетта

Тъмните цветове по стените също правят своето завръщане. За да не бъдат прекалено драматични, можем да ги комбинираме с бели ленти или просто да ги използваме за геометрични акценти.