Безжичните слушалки отдавна не са лукс, а още една технологична джаджа, без която се чудим как сме живели преди. Естествено, големият им плюс са свободата и удобството, които ни убеждават да пенсионираме жичните им събратя някъде надълбоко в шкафа - че току-виж, пак излезли на мода след някоя година.

Но тук не говорим толкова за тенденция, колкото за начин на живот, който определено много ни допада. А още повече ни допада идеята това, което е наслада за ушите, да е наслада и за очите. Така от пръв поглед се влюбихме в Xiaomi Buds 3 Star Wars Edition, защото те съвсем не са просто поредните безжични слушалки на пазара.

Детайлите атакуват

Още докато отваряме кутията, сме приятно изненадани как всичко е изпипано до най-малкия детайл. Дизайнът е решен в черно и бяло, като заигравка със сили на доброто и злото (джедаи и сити), които редовно се сблъскват сагата на "Междузвездни войни".

Снимка 626124

Източник: lifestyle.bg

От кейса на слушалките строго ни гледа щурмовак, който този път не е под ръководството на император Палпатин, а е готов да служи и изпълнява всяка наша команда. Обликът му е акцент, който няма бързо да се заличи, защото кутийката има специално покритие против надраскаване.

В комплекта има още кабел за зареждане USB Type-C, както и различни размери уплътнители, за да паснат слушалките перфектно и на нашето ухо - малка, но важна подробност. Има и картичка с QR код, от който да изтеглим приложението Xiaomi Earbuds, за да ги свържем със смартфона.

Снимка 626123

Източник: lifestyle.bg

Слушалките работят както с Android, така и iOS. Сдвояването става за секунди, благодарение на Google Fast Pair, като просто трябва да държим устройствата едно до друго. А още по-хубавото е, че може да свържем Xiaomi Buds 3 Star Wars Edition и с две устройства едновременно - ако ползваме два смартфона, например.

Силата се пробужда

Още с първото включване сме приятно изненадани колко добре прилягат слушалките. Чуваме звук, който ни потвърждава, че са необикновени - сякаш вадим светлинния меч. И веднага влизаме в своя собствен филм, в който сами си определяме сценария - дали ще са любимите миксове, новият епизод на предпочитания подкаст или пък просто дълъг разговор с любим човек.

Безжичните Xiaomi Buds 3 са подходящи както за заетия бизнесмен, който обикаля от среща в среща, между които провежда десетки разговори, така и за жената в майчинство, на която две ръце никога не й стигат за всичко, което трябва да направи. Най-важното е, че с тях ни е истински лесно да сме мултифункционални.

Снимка 626109

Източник: Xiaomi

А независимо от ролята, която изпълняваме, и от сцената, в която сме попаднали, силата на Xiaomi Buds 3 Star Wars Edition ще бъде с нас. Звукът им е с кристално Hi-Fi качество, а заради дълбочина и прецизно възпроизвеждане - имаме досег до всеки детайл. Виновен за всичко това е усъвършенстваният динамичен драйвер с двоен магнит, който може да е достатъчно малък, за да се събере в слушалката, но пък е и достатъчно прецизен, за да ни впечатли.

Слушалките разполагат с активна шумоизолация, чиято степен лесно контролираме от приложението Xiaomi Airbuds. Така в зависимост от ситуацията, в която ги използваме, избираме дали да пропускат околния шум, или да го елиминират напълно. Няма да се впускаме в подробности какво означава това, но само ще кажем, че на последната степен дори вятърът няма шанс да развали качеството на звука. А така слушалките могат както да ни помагат да поддържаме връзка с реалността, така и да бъдат нашето бягство от нея.

Но специалното приложение на Xiaomi Earbuds ни очарова с още няколко свои готини функции. Веднага си направихме тест дали сме поставили слушалките правилно, след което нагласихме и контрола с жестове спрямо нашите предпочитания - за смята на песните и за регулиране на силата на звука.

Снимка 626110

Източник: Xiaomi

Батерията отвръща на удара

"Ох, и тях ли ще трябва да зареждам всяка вечер?" - тази фраза със сигурност сме я чували от поне един приятел, който така и не се решава да мине на безжични слушалки. Е, Xiaomi Buds 3 Star Wars Edition са доказателството, че вече няма все за това да мисли. Защото дори общата продължителност на всички филми от поредицата "Междузвезди войни" (малко под 23 часа), не е достатъчна, за да бие 32-часовият заряд на слушалките и кутийката.

За протокола: Xiaomi Buds 3 Star Wars Edition се зареждат, когато са в кейса, и издържат до седем часа възпроизвеждане със 100% батерия. Кейсът пък можем да заредим с кабела в комплекта или безжично.

Разбира се, колко бързо ще падне батерията зависи от силата на звука при ползването им, както и от допълнителни функции като активната шумоизолация. Ние ги ползвахме няколко дни и доста се постарахме да стигнем до нуждата от зареждане, но батерията не се стопи като сладолед на слънце, както първоначално предполагахме. И това определено е още един голям плюс, защото и без това все нещо зареждаме.

Снимка 626122

Източник: lifestyle.bg

И нека музиката бъде с теб

Да, Xiaomi Buds 3 Star Wars Edition успяха да ни грабнат от пръв поглед и докосване. Перфектно се вписаха в забързания ни живот, като го направиха няколко идеи по-лесен и по-приятен. За цената от около 200 лева получаваме най-важното, което бихме могли да искаме от едни безжични слушалки - качествен звук и издръжлива батерия. А с дизайна, който издава фена в нас, няма как да останем незабелязани - където и да се появим.