Всички, които имаме тази възможност, си работим у дома в последните дни. Основното изискване, за да може тази мисия да бъде успешна, е да имаме добра интернет връзка.

Разбира се, на първо място по значение е скоростта на интернета, за който плащаме. Но дори тя да е максимална, понякога със сигурност сме забелязали смущения в сигнала, които са доста дразнещи, защото винаги идват в най-неподходящия момент.

От британския медиен регулатор Ofcom разпространиха няколко препоръки как да подобрим интернет връзката у дома. Те обръщат внимание и на това как я смущаваме, без въобще да си даваме сметка.

Снимка 473145

Източник: iStock

Има някои логични препоръки, като например да не гледаме видеа и филми с високо качество онлайн, докато някой в съседната стая се опитва да проведе конферентен разговор. Или пък да използваме кабела за интернета, вместо безжичната свързаност, за по-висока скорост. Това е ясно.

Не толкова ясно за повечето от нас обаче е, че микровълновите фурни създават смущения в WI-Fi сигнала. Затова е добре да не ги ползваме, когато ни трябва добро качество на връзката.

Снимка 473144

Източник: iStock

Важно е също така рутерът да бъде включен директно в контакта, а не в разклонител. Той трябва да е на място, далеч от други устройства, които могат да създадат смущения - като телевизори, монитори, безжични телефони, бебефони, халогенни лампи, различни говорители.

Коронавирусът, интернет, Европейският съюз, рекордният трафик и ще издържи ли глобалната мрежа на потреблението

ЕС: интернет може и да не издържи на вируса

Инфраструктурата не е готова за такова потребление

Винаги трябва да изключваме и Wi-Fi свързаността на устройствата, които не използваме в момента, за да не пада скоростта, пише BBC.