Автомобилните производители се опитват бързо са да се ориентират накъде духа вятърът и вече почти всички са обявили дългосрочните си планове, които включват електромобили, разбира се.

Volvo, електромобилите и колко нови модела на ток да очакваме от шведската компания

Ще спази ли Volvo амбициозното си обещание

Пълна газ към следващата ера при автомобилите

Около тях все още има много проблеми и неизвестни, но с течение на времето и натрупания опит със сигурност ще бъдат изчистени. А в основата на повечето полемики са батериите.

От Volvo са измислили как да вдъхнат нов живот на вече употребяваните батерии от електромобилите им. Volvo Energy ще обедини усилия с базираната във Великобритания компания Connected Energy, за да направят така, че употребяваните батерии от колите на компанията да се превърнат в средство за съхранение.

Двете компании работят върху система за съхранение на енергия за батерии във възстановени батерии от електрическите бусове, камиони и машини на Volvo.

Според Electrek когато достигнат края на оптималната си употреба, батериите на електромобилите обикновено имат до 80% от първоначалния си капацитет за съхранение на енергия. Разработката на първия прототип на такава система за съхранение, използваща стари батерии, се очаква да започне по-късно тази година.

Тест драйв, Volvo C40 Rechargе и изкуството да си неочаквано бърз

Volvo C40 Recharge - изкуството да си неочаквано бърз и вълнуващ

Как е да караш новото Volvo C40 Recharge

В търговската мрежа в Европа Volvo Energy ще се опита да ги пусне в началото на 2025 г. Този проект е добра новина за устойчивостта на електромобилите, защото реално дава втори живот на вече използвани батерии.