UFC има много фенове по цял свят, нищо че най-много галавечери се организират и провеждат на територията на Америка. Но този септември за първи път смесените бойни изкуства ще блеснат и във Франция.

Кристиано Роналдо, бокс, UFC и какво предпочита да гледа по телевизията вместо футбол

Какво гледа Кристиано Роналдо по телевизията

Какво друго вълнува португалеца

Точно така, на 3 септември UFC ще организира първото си събитие в Accor Arena в Париж. От ESPN разбираме, че след многогодишна борба с френските власти Дейна Уайт и компания ще могат да пренесат света на UFC и във Франция.

По думите на Уайт в страната има близо четири милиона фена на смесените бойни изкуства, които очакват подобно събитие от десетилетия. Едва през 2020 г. ММА бе легализиран като спорт във Франция, което сега отваря вратите за Дейна Уайт и бойците от UFC.

Очертава се това да бъде третата галавечер на UFC в Европа за годината, като през март вече се състоя първата в Лондон, а през юли столицата на Великобритания отново ще приеме събитие.

Към момента не е обявен нито един двубой за събитието в Париж, като билетите ще бъдат пуснати в продажба от 24 юни. Уайт казва, че през следващите месеци ръководената от него организация ще работи тясно с френската боксова федерация и федерацията по ММА в страната.

Конкурентът на UFC - Bellator, вече успя да стъпи на френска земя, организирайки две събития от легализирането на ММА в страната досега.