Лятото настъпва уверено и първите летни температури за годината са вече факт. Точно в такива дни ни се иска да сме колкото се може повече навън. А балконът е идеалното място да подишаме въздух и да се порадваме на деня - независимо дали ще разнообразим работата си с чаша кафе от терасата, или просто ще отделим време за себе си.

2020 г. определено наложи тенденцията, че балконът ни е пространство с потенциал. С малко въображение можем да го превърнем и в чудесно кътче, и то с прекрасна гледка. Защото да прекарваме време навън, дори когато сме вкъщи, е предимство, което става все по-важно за здравето на цялото семейство.

И така, как да се радваме на уютен и удобен балкон в мансардния дом? VELUX са помислили за това и имат иновативни идеи за закрита, покривна тераса или прозорец-балкон.

Получете максималното от своята покривна тераса

Ако имате външна тераса, която обаче трудно можете да използвате поради скатния покрив, с който тя граничи, VELUX може да ви предложи едно много рационално, удобно и лесно решение.

Специалната комбинация от покривни прозорци с вертикални елементи, отварящи се като врата, може да даде допълнително открито пространство в дома, превръщайки неизползваемата външна тераса в пълнофукционален балкон, където да оформите прекрасен кът за почивка или работа.

Така ще комбинирате свободата на простора, светлина и вдъхновяваща гледка, на които да се насладите, докато работите или пиете своето ароматно сутрешно кафе. А защо не и да се полюбувате в края на деня на светлините на вечерния град, докато усещате върху кожата си нежния вечерен полъх. Затварянето на вратата към покривната терасата само за секунди я превръща в покривни прозорци, с които да продължите да се любувате на нощта.

Снимка 479506

Източник: Velux

В допълнение прозорците на покривната тераса ще позволят на свежия въздух да влиза в дома ви свободно, дори когато сте навън, без да се тревожите за идващия дъжд или за лошото време.

Системата разполага с уникално вградено решение за естествена вентилация, чрез което се вкарва свеж филтриран въздух през специален вентилационен отвор.

Ако пък имате нужда от по-приглушена дневна светлина, можете да изберете измежду огромно разнообразие от щори VELUX. Външните сенници за горния елемент на системата на покривната тераса ще ви помогнат да намалите топлината и да спрете директното слънцегреене, без да закривате гледката към простора наоколо.

Превърнете покривния прозорец в балкон

Ако нямате балкон на вашата мансарда, не се тревожете. VELUX са помислили и за това. Специалният прозорец балкон VELUX Cabrio за секунди може да се превърне от скатен покривен прозорец в малък, но уютен балкон.

С две лесни движения горният елемент на прозореца Cabrio се превръща в навес, а долният - в елегантен и удобен парапет и вашето жилище в миг ще се сдобие с чудесен отворен акцент, през който светлината и свежестта на природата ще озарят дома ви. Там можете да се насладите на прекрасна гледка към света наоколо, да си починете след напрегнатия работен ден или да започнете деня си с вдъхновение и зареждаща доза свежест от природата.

Снимка 479505

Източник: Velux

Как закритата тераса може да освежи деня ви

Ако вашето мансардно жилище разполага със закрита тераса, лесно можете да превърнете това пространство в разкошна градина и да се радвате на своето градинарско хоби, както през лятото, така и през зимата. Достатъчно е само да оборудвате терасата с покривен прозорец и по този начин да пуснете слънцето вътре.

Изобилието от светлина ще ви помогне да претворите вашата тераса в един вечно зелен оазис, където да работите с вдъхновение, независимо от сезона, или да намирате спасение от натовареното си ежедневие и да се зареждате с енергия за предстоящия ден.

Снимка 479507

Източник: Velux

Доскоро в забързания ритъм на деня не отдавахме заслуженото внимание на терасата. Всъщност тя е едно чудесно място от нашето жилище, което може да ни даде много настроение и връзка с природата.

Последните тенденции превърнаха балкона и в акцента на дома, а нуждата от свеж въздух и витамин D ни напомниха за позабравената му роля. Пространството навън придобива специално значение и се превръща в ново преживяване. Затова за него трябва да помислим с креативност и желание, за да може той да ни зарежда с жизненост и позитивни емоции.