в последните месеци времето, което прекарваме вкъщи, се увеличи драстично. Това вероятно ни е накарало да обърнем много по-голямо внимание на дома си, да се решим на някоя и друга промяна в интериора и да го направим по-уютно местенце за дългите дни и нощи, в които е наше единствено убежище.

Ако все още не сме се захванали с тази задача, не е късно, защото краят на една година и началото на друга винаги е време за промени. А ето и кои са някои от актуалните тенденции в интериора за 2021 г. според Trend Report на Modsy, от които можем да почерпим вдъхновение.

Традиционен комфорт

Някои модерни и дизайнерски решения може да изглеждат много добре и да се хвалим с тях на гостите си, но определено не са сред най-функционалните. А когато прекарваме повече време у дома, искаме преди всичко да не е практично и удобно. Това важи най-вече за всекидневната и меката мебел, както и за трапезарията и столовете в нея.

Снимка 507017

Източник: iStock

Стил Grandmillennial

Това е комбинацията между актуалното и онова, което можем да вземем назаем от дома на баба. Тънкостта е в съчетаването на акцентите, които могат да бъдат антики, ретро тапет и всичко друго с полъх на минало. Все пак, всяко ново е добре забравено старо.

80-те

Отново на ретро вълна, акцентът тук е върху създаването на контрасти у дома. Един страхотен пример за това е бели помещения с дървесни мебели и акценти. Други вариант са контрастните комбинации като черно и златно, стъкло и метал и други подобни.

Снимка 507016

Източник: iStock

Смело със стените

В последните години наблюдавахме предимно нежни, пастелни или сиви тонове като предпочитан избор за боядисване на стените. По-смелите цветове бяха по-скоро като акцент на една или две стени. Сега обаче те превземат цели стаи, стига да ни стиска да експериментираме.

Важно уточнение е обаче, че е добре да залагаме на смели цветове боя в стаи, в които те няма да имат директен ефект върху настроението ни. Местата, в които работим или спим, не са подходящи за целта. Затова е най-добре да се развихрим в хола.

Пречистващите ползи на някои интериорни растения

Кои растения какво пречистват в дома ни

За по-чист въздух у дома

Светло дърво

Вдъхновени от скандинавския стил, смело можем да заложим на мебели и декорации от дърво в светли тонове. Това ще внесе уют и светлина у дома и визуално ще направят помещенията по-големи. А всички естествени материали отново ще са на почит през 2021 г., предава Insider.