Когато пазарът е наситен с какви ли не моторни превозни средства, трябва да мислиш нестандартно, за да имаш успех. Група студенти с различна националност са направили именно това и резултатът е Sudaca - компактен електрически мотоциклет с вълнуващ дизайн.

Като комбинират класическите линии на мотоциклет и свободата, която електрическото задвижване дава, дизайнерите създават двуколесно превозно средство с първична и неприкрита от спойлери рамка.

Интересното в случая е, че са запазили стандартния горивен резервоар или поне външния му вид, защото Sudaca не се нуждае от гориво за задвижването си. Същият има дори капачка, където предполагаме, че се включва кабелът за зареждане на батериите.

Снимка 493701

Източник: Facebook / Sudaca

Идеята е Sudaca да е симпатичен спътник на млади хора в тяхното динамично градско ежедневие. Максималната му скорост не е официално оповестена, но имайки предвид, че двигателят е монтиран в задната главина и има мощност от едва 0.75 киловата или точно една конска сила, тя едва ли е повече от 40-50 км/ч.

И ако това разочарова някого, то имаме и добра новина - конструкторите са предвидили възможност за монтиране на по-мощен двигател с мощност 12 киловата или 16 конски сили.

Снимка 493703

Източник: Facebook / Sudaca

Батериите са литиево йонни и са разположени в черна кутия, намираща се точно под "резервоара", а визията на предницата и колелата напомня досущ тази на стандартни части, които сме виждали в много по-големи мотоциклети с бензинови двигатели.

Най-общо казано, Sudaca е младежки мотопед/мотоциклет за небрежно придвижване в градски условия. С него ще може да се провираме между колите в задръстването и да го зареждаме от стандартен контакт. Лошото е само, че на седалката няма място за двама.