Вече няма съмнения, че бъдещето е в електрическите автомобили. Мнозина от нас биха ги предпочели пред всички останалите алтернативи на бензин и дизел, но често високата им цена ни обърква плановете.

Но предстои масовото производство на достъпен електрически автомобил, при това на цена, за каквато досега не сме чували. С едно уточнение обаче - той е малък, двуместен и е подходящ за придвижване само в града.

Става въпрос за модела Squad на базираната в Амстердам стартъп компания Squad Mobility.

Колата прилича на такава за голф, висока е 1.6 м и е дълга два метра. Оборудвана е със соларен панел и батерии на покрива, които се зареждат с директна слънчева енергия. По този начин тя може да измине до 20 километра на ден. Но производителите предлагат и преносима, сменяема батерия.

Моделът е с автоматична скоростна кутия и вдига до 45 км/ч. Идеален е за ежедневните ни пътувания до офиса, магазина или където и да е в града.

Tesla, Audi, Porsche и кои са най-бързите електрически автомобили в света

Кои са най-бързите електромобили в света

Хиляди конски сили и поне няколко електромотора в основата на тези проекти

Цената на Squad ще е 5 750 евро и трябва да излезе на пазара в края на 2022 г. Но от Squad Mobility вече приемат поръчки на официалния си сайт, стига да се намираме в Европа.