Международната космическа станция със сигурност е доста странно място за живеене, но и в този момент я обитават седем астронавта от целия свят. А без съмнение един от най-вълнуващите моменти от космическото им ежедневие са доставките от Земята.

NASA, Международната космическа станция и необходим ли е план за унищожаването й

NASA планира да "убие" Международната космическа станция

Кога ще дойде краят й

Напоследък те се извършват от ракета за многократна употреба Falcon 9 на компанията на Илон Мъск SpaceX, към която е прикрепена карго капсула Crew Dragon. А поредната пратка бе изстреляна преди броени дни. Затова и сме любопитни какво е нейното съдържание - изненади винаги има. 

Според информация на The Mint, от площадката за изстрелване в Кейп Канаверал са полетели общо над два тона свежи храни и продукти, необходими за провеждането на различни тестове.

Сред тях са и различни видове насекоми (мравки и водни ракообразни), както и семена от растения, използвани за генетични изследвания. Има и проби от различни материали, които експериментално ще бъдат подложени на условията на безтегловност.

Пратката съдържа и роботизирана ръка с размерите на истинска, дело на японска старт-ъп компания. Нейната цел е да поправя различни елементи от МКС и да замества астронавтите в някои от ежедневните им задължения. 

NASA, Международната космическа станция, облеклото на астронавтите и как ще го поддържат чисто

Проблемът с мръсните дрехи в Космоса

Кой и как ще се опита да го реши

А те пък ще могат да се насладят на пресни лимони, чери домати и авокадо, дори и на сладолед. Той е специална пратка за един от членовете на екипажа - Меган МакАртър, който има рожден ден и става на 50 години. Със сигурност това ще е най-извънземният му празник - буквално.