Наскоро стана ясно, че новите DualSense контролери за Playstation 5 не са толкова надеждни, колкото бихме очаквали, и някои от тях дават дефекти само месеци след покупка.

Playstation 5, DualSense и колко бързо се износват контролерите на конзолата

Колко бързо се износват контролерите на Playstation 5

Къде е проблемът

Наскоро появила се в мрежата кандидатура за патент от страна на Sony разкрива, че компанията обмисля меко казано нестандартни алтернативи за управлението на PS5.

Включително заместването на познатите ни пластмасови контролери с банан.

Снимка 521338

Източник: USPTO

Технологията, описана в патента, може да превърне всяка джаджа в дома ни, независимо дали в нея има електроника, или не, в използваем джойстик.

В патента се описва специален детектор, захранван от изкуствен интелект, който разпознава формата на различни предмети и поставя върху тях невидими виртуални бутони за управление.

Така на практика бихме могли да заместим DualSense с чаша, книга или каквото друго имаме под ръка.

Снимка 489178

Източник: Instagram / thegameawards

Възможно е също така да ползваме повече от един предмет, като в конкретния случай Sony дава пример с няколко банана или портокала, които биха могли да служат като стикове за управление.

Възможно е патентът да се отнася към новите контролери, които Sony готви за следващото си поколение VR шлем, отбелязват от GameIndustry, които първи докладваха за появилия се документ.

Sony Playstation VR и какво знаем за следващото поколение VR преживяване

Playstation VR от ново поколение

С какво ще ни изненада

Технологията звучи повече от футуристично и тепърва предстои патентът да бъде одобрен от Американския патентен офис, което означава, че нямаме гаранция за това кога и дали Sony ще съумее да я реализира на практика.