Да имаш яхта говори достатъчно красноречиво, че си богат и успешен. И докато някои се надпреварват на кого му е по-дълга и за повече милиони, един проект успя сериозно да ни впечатли.

Джеф Безос, новата яхта на милиардера и какво знаем за нея

Суперяхтата за 500 милиона, която Безос си поръча

Милиардерски прищявки

Somnio идва със заявката да бъде най-голямата суперяхта на света - цели 221.9 метра. Но тя няма да стане притежание на някой милиардер, защото целта й е друга. На борда ще има 39 апартамента, разположени върху шест етажа, като продажната им цена стартира от 11.2 милиона долара.

Оферти за плаващите луксозни жилища обаче ще получат само отбрани богаташи. Всеки апартамент разполага с кухня, вътрешна и външна трапезария, частен фитнес и библиотека, както и с достъп до винарна с над 10 хиляди бутилки, ресторанти, барове и плажен клуб. 

Проектантите от Somnio Global обещават на бъдещите купувачи уединението на частна яхта, но комбинирано с възможността за социализиране с други хора със същия социален статус.

Освен това те казват, че това е страхотен начин за изолиране от околния свят, както и от пандемията. А на борда обещават постоянна медицинска помощ на най-високо ниво, предава Financial Times.

Том Брейди и колко милиона е похарчил за новата си яхта

Покупката за милиони на Том Брейди

Нова яхта ще акостира на пристанището във Флорида

Строежът на суперяхтата вече е започнал в Норвегия и ще се финансира и с парите от предварителната продажба на апартаментите. Очаква се общата стойност на внушителния плавателен съд да е около 600 милиона долара, а плановете са да бъде завършена през 2024 г. Тогава и ще победи рекорда на яхтата Azzam, която е дълга около 180 метра.