Яхтата е един от символите на богатство, който е просто задължителен за хората, притежаващи милиони и милиарди. А когато си най-богатият човек на света, можеш да си позволиш суперяхта, каквато никой досега не е виждал.

Бил Гейтс, Aqua и яхтата за 645 милиона долара, която се задвижва с течен водород

Еко яхтата на Бил Гейтс за 645 милиона долара

Какво да си купим, когато имаме много пари

Миналата година въздишахме по Aqua - плавателният съд за 645 милиона долара, задвижван от течен водород, който Бил Гейтс си поръча. Няма спор, че изглежда внушително и като от научнофантастичен филм.

Но Джеф Безос отново показа ексцентричен стил и че няма проблем да похарчи стотици милиони (вероятно около 500) за суперяхта, каквато никой досега не е имал. Всичко все още е на ниво проект и се пази в дълбока тайна. Но, все пак, в последните дни научихме някои подробности.

Яхтата засега носи името Project 721. Ще е дълга 127 метра - повече от футболно игрище, и ще е най-голямата, създавана някога от Oceanco - производител на луксозни яхти, ситуиран в Нидерландия.

Новата придобивка на Безос, която се очаква да излезе в открито море следващата година, няма да бъде най-голямата ветроходна лодка в света. Този рекорд се държи от руския олигарх Андрей Мелниченко, чиято яхта е дълга цели 142 метра, предава Forbes.

Том Брейди и колко милиона е похарчил за новата си яхта

Покупката за милиони на Том Брейди

Нова яхта ще акостира на пристанището във Флорида

Друго, което научихме за яхтата на основателя на Amazon, е, че не само покупката, но и поддръжката ѝ ще излезе доста солено. Това е така, защото в комплект с нея е и друга, по-малка лодка, която ще плува около по-голямата, за да пренася всичко, което не се побира на "кораба майка" - като лична подводница, коли и други.