Живеем във времена, в които погледите ни са приковани към екрани по цял ден, а смартфоните са сякаш естествено продължение на ръката ни. Технологиите доминират в ежедневието ни толкова много, че често забравяме за красотата на реалния свят.

Sofia Lights 2022, парк "Врана" и събитието, което разкрива магическата реалност на София чрез светлинни инсталации

Магията на нощна София

Да се потопим в светлинните инсталации на Sofia Lights 2022

Фестивалът Sofia Lights обаче цели да ни помогне да се откъснем от шумното и напрегнато всекидневие. И не, не с някой щур купон, както мнозина са свикнали да разпускат, а чрез няколко мащабни артистични инсталации, разположени в природата.

Тази година за трети пореден път парк "Врана" в София ще приюти потапящи светлинни арт инсталации, този път не за една, а цели две седмици. Между 28 септември и 12 октомври всяка вечер входът за посетители ще е отворен от 20:00 до 23:30 ч., а инсталациите ще изгасват точно в полунощ.

Разхождайки се из парка ще можем да се потопим в една много различна нощна София - красива, одухотворена и омагьосваща. Там ще можем да се свържем с природата и да дадем малко почивка на съзнанието си.

"Нашите инсталации ще бъдат причина хората да изпитат отново удоволствие от това да живеят в реалността. Да дишат, да усещат присъствие, да бъдат част от цялото. И същевременно да бъдат фокусирани навътре в себе си", споделят организаторите на събитието.

Те са предвидили инсталациите да нямат начало и нямат край, за да може всеки желаещ да се разходи из преобразения парк "Врана" със своето темпо и да наслади на преживяването за колкото време пожелае.

Иван Шишиев - фотографът зад "Етюд-и-те на София" за красотата и дефектите на столицата, и новата си книга

София, моя любов: фотографът Иван Шишиев с нов романс към града

Как изглеждат 24 часа в София

Sofia Lights 2023 е от 28 септември до 12 октомври 2023 (включително), всяка вечер от 20 до 23:30 ч. в парк "Врана" (бул. Цариградско шосе 381, източен вход). Пълна информация за фестивала, както и билети, има тук.