Миналата година Sofia Lights за първи път ни омагьосаха с артистичната си светлинна инсталация "Невидимите нишки". В случай че сме я пропуснали, съвсем скоро ще имаме шанс да поправим тази грешка. Сега събитието, част от проекта Urban Creatures, се завръща за второто си издание, което дава заявки да е още по-добро и от предишното.

Снимка 585420

Източник: Sofia Lights 2022

Освен че пропусналите първата инсталация на Sofia Lights ще могат най-сетне да я видят, а тези, които вече са ѝ се насладили, да я преживеят отново, посетителите на събитието тази година ще имат възможност да се потопят в магическата реалност на София както никога досега.

Цели три нови артистични светлинни инсталации ще бъдат главните заподозрени в преобразяването на парк "Врана" в София между 1-ви и 8-и септември. Те са неречени "Мегалит", "Присъствие" и "Светулки" и обещават да ни отскубнат от забързаното ежедневие и да ни потопят в преживяване, което да ни свърже с природата и вътрешния ни мир.

Снимка 585421

Източник: Sofia Lights 2022

"Нашият подход е минималистичен, няма пищност и зрелище. Това, което правим, не е спектакъл и не е шоу. Точно обратното е. Това са четири светлинни арт инсталации. Те са бавни, медитативни и спокойни, защото ние самите имаме нужда от това", казват организаторите на събитието.

Тези думи доста добре описват това, което можем да очакваме от Sofia Lights 2022. А всички желаещи да се разходят из тази артистична магическа реалност, ще могат да го направят от 1 до 8 септември.

В продължение на тази седмица всяка вечер събитието ще стартира от 21 часа, като последните посетители ще могат да влязат в полунощ. Половин час след това пък инсталациите ще угасват. Самите те нямат нито начало, нито край, за да може всеки желаещ да се разходи из преобразения парк "Врана" и да наслади на преживяването за колкото време пожелае.

Снимка 585422

Източник: Sofia Lights 2022

Но да не забравяме да вземем и по някоя връхна дреха, защото все пак, есен се задава. Организаторите предвидливо са помислили и за транспорта и паркирането на място.

The Rolling Stones, U2, Елтън Джон - изпълнители и групи, продали най-много билети през последните 40 години

Ето кой продава най-много билети за концертите си

Топ 15 на артистите през последните 40 години

Пълна информация, както и билети за Sofia Lights 2022, има тук.