Samsung е компанията с най-богата история що се отнася до дефектни батерии, като основна заслуга за славата й носи вече остарелият Galaxy Note 7 и някои близки до него модели. 

Xiaomi и защо се подпалват някои телефони на компанията

Проблемът на Xiаomi с подпалващите се телефони

Причината изглежда е в батериите

Проблемите със спонтанно подпалващите се батерии, макар и ограничени и спорадични, продължават за Samsung, като тази седмица един от най-популярните модели на компанията Galaxy A21 се подпали на борда на самолет в САЩ. 

Самолетът е трябвало да излети от Ню Орлиънс за Сиатъл, но се е наложило всичките 128 души на борда да бъдат евакуирани, след като батерията в телефона на един от пътниците спонтанно се възпламенила. 

Снимка 544458

Източник: Samsung

Няма пострадали, но телефонът е толкова разрушен и стопен, че е трудно да се разпознае какъв модел е той, пише Seattle Times. 

Подпалилата се батерията всъщност за момента е само предполагаема причина, тъй като експертната оценка все още се очаква, но определено изглежда като най-възможната и реална причина. 

От Samsung също все още няма официален коментар по темата и засега няма как да знаем какви са точните причини за инцидента. 

Samsung Galaxy S22 Ultra, Olympus и какво знаем за предстоящия флагман и неговата камера

Ще видим ли тази камера в Samsung Galaxy S22 Ultra

Може да е първият смартфон с 200-мегапикселова камера

Ще е интересно обаче да проследим историята, за да научим дали става дума за епизодичен проблем, или за сериен такъв, тъй като A21 е един от най-популярните модели на Samsung от излизането си през 2020 г. насам.