Всеки има мнение за това как се приготвя перфектната пържола. Някои предпочитат чугунен тиган, за други няма по-добро решение от скарата. Трети пък имат изпитана рецепта за фурна. Досега обаче не знаехме, че можем да приготвим сочна пържола в микровълнова фурна, и то само за няколко минути. Ето и какви са точните стъпки.
Ако повечето храни можем просто да ги сложим в чиния и да натиснем старт, то печенето на пържола в микровълнова фурна изисква малко повече внимание, твърдят от Allrecipes. За да приготвим пържола по този начин, трябва първо да я покрием с влажна хартиена кърпа.
Микровълните са склонни да отделят влагата от храната, но остатъчната вода в хартиената кърпа го предотвратява - от една страна добавя, а от друга - улавя влагата, докато пържолата се готви.
Източник: iStock
За да предотвратим препичането, което обикновено се случва в микровълновата фурна, от изданието предлагат да намалим мощността до средна ниво и да поставим пържолата в микровълнова, като я обръщаме на всеки 30 секунди.
Това се прави, за да се изпече пържолата равномерно, като според експертите, вероятно няма да ни трябват повече от две минути при средно дебела пържола.