Всеки има мнение за това как се приготвя перфектната пържола. Някои предпочитат чугунен тиган, за други няма по-добро решение от скарата. Трети пък имат изпитана рецепта за фурна. Досега обаче не знаехме, че можем да приготвим сочна пържола в микровълнова фурна, и то само за няколко минути. Ето и какви са точните стъпки.

Стек, котлон и тиган или как да сготвим перфектния стек

Как да сготвим идеалния стек

В три стъпки

Ако повечето храни можем просто да ги сложим в чиния и да натиснем старт, то печенето на пържола в микровълнова фурна изисква малко повече внимание, твърдят от Allrecipes. За да приготвим пържола по този начин, трябва първо да я покрием с влажна хартиена кърпа.

Микровълните са склонни да отделят влагата от храната, но остатъчната вода в хартиената кърпа го предотвратява - от една страна добавя, а от друга - улавя влагата, докато пържолата се готви.

Снимка 595048

Източник: iStock

За да предотвратим препичането, което обикновено се случва в микровълновата фурна, от изданието предлагат да намалим мощността до средна ниво и да поставим пържолата в микровълнова, като я обръщаме на всеки 30 секунди.

Стек и пет грешки, които допускаме при приготвянето на месото

Грешките при приготвянето на стек

За какво да внимаваме

Това се прави, за да се изпече пържолата равномерно, като според експертите, вероятно няма да ни трябват повече от две минути при средно дебела пържола.