Вероятно всеки си има начини да задържим аромата на любимия си парфюм възможно най-дълго върху кожата си. Един определен трик обаче обещаващо надгражда всички предходни. Още повече че гарантира и любимото ухание да се носи след нас през целия ден, дори и в задаващото се горещо и влажно време.

Цитрусовите парфюми и защо ароматите на лимон, и портокал са най-подходящи за лятото

Това ли е ароматът на лятото

Най-подходящите парфюми за топлите месеци

За да не се "изпари" ароматът ни твърде бързо, добре е да се напръскаме след като сме нанесли хидратиращ лосион за тяло върху кожата си. А дори още по-добре е ако и самият той има наситено ухание.

А идеята да сложим първо овлажняващ крем е лесно обяснима. След като сме изпълнили тази първа стъпка, кожната ни бариера става по-богата на естествени масла. Това е благоприятно условие парфюмът да се "закачи" за тях.

Снимка 572690

Източник: iStock

Върху по-суха или пък дори напукана кожа той просто ще се изплъзне още в началото на деня.

За да надградим дори още, може съвсем смело да използваме и лосион с аромат. Намазвайки я с него предварително, кожата ще е не само по-хидратирана, но допълнителните нотки ще наситят уханието.

Някои парфюми, така ли иначе, се предлагат в комплект с кремове или олиа, така че имаме възможност да ги комбинираме.

Снимка 572689

Източник: iStock

Ако пък сме по-експериментално настроени, спокойно можем да съчетаем и различни ароматни продукти.

Кой е парфюмът, с който всички ще ни помнят

Кой е парфюмът, с който всички ще ни помнят

И как да не ни водят за носа при избора му

Когато различните нотки се смесят, палитрата става още по-богата. Това определено помага за издръжливостта на парфюма, пише mindbodygreen.com.